Gehakt met Rijst

0 / 10 (0 reviews)Aantal keer gekookt: 0

Lekker gehakt met rijst en bosui.

makkelijk
gehakt
rijst

Levi van Daalen

Gehakt met Rijst
Ingrediënten
  • 500 g Gehakt
  • 1 stuk(s) Ui
  • 4 stuk(s) Bosui
  • 3 stuk(s) Knoflook

    - teentjes

  • 2 stuk(s) Gember

    - Stuks is in centimeter

  • Naar smaak Sojasaus
  • 1 eetlepel Sambal oelek

    - naar smaak

  • Naar smaak Teriyaki saus

    - Dit kan ook Ketjap Manis zijn, ligt eraan wat je in huis hebt

  • 360 g Rijst

    - Pandan rijst, best out test

Instructies
  1. 1.Begin met het koken van de rijst
  2. 2.Snipper de ui fijn, hak de tenen knoflook fijn en rasp het gember. Snijd het groene gedeelte van de bosuitjes in fijne ringetjes.
  3. 3.Verwarm olie in een wok en fruit de ui, knoflook, gember en sambal oelek aan.
  4. 4.Voeg nu het gehakt toe aan de wok en rul het op hoog vuur tot het bruin is. Giet eventueel het overtollige vocht af wat uit het gehakt komt.
  5. 5.Voeg de sojasaus en de teriyaki saus (of ketjap manis) toe. Proef tot het gehakt op smaak is
  6. 6.Schep de rijst in kommen of een diep bord en schep hier een goeie hoeveelheid van het gehaktmengsel overheen. Garneer met de ringetjes bosui.
Reviews

Nog geen reviews.
Wees de eerste die er een schrijft!